Activiteiten – EOA

Website voor popupkerk.
Er is een nieuwe website waarop alle kerkdiensten worden vermeld.
Website  www.popupkerkapeldoorn.nl
Meld tekst voor de website vd popupkerk  aan mz@merkminded.nl

EOA-deelnemers-bijeenkomst.

De eerstkomende EOA-bijeenkomst:
– dinsdag, 5 maart 2019.
– start om 20.00 uur.
– Locatie: staat vermeld op de uitnodiging
Deelnemers aan het EOA ontvangen een uitnodiging.
Wil je geen of juist wel een uitnodiging en/of verslag ontvangen ? Laat het weten aan info@evangelisatie-apeldoorn.nl

Overzicht van de gehouden EOA-activiteiten in de afgelopen jaren.
Maart 2018 EOA deelt informatie uit over Pasen     

Een team van vrijwilligers uit allerlei verschillende kerken was zaterdag 31 maart, de dag voor Pasen, in de stad aanwezig om aan alle voorbijgangers een zakje te overhandigen. Daarin zat, naast wat chocolade-eitjes, informatie over wat christenen herdenken in de dagen voor Pasen, en wat ze met Pasen vieren. Verder ook een uitnodiging van het interkerkelijke team ‘Paaszang’ om het Paasfeest mee te vieren op Paasmorgen om 8 uur op het Raadhuisplein.
Dit zang-evenement wordt al sinds 1942 gehouden en er mag gesproken worden van een echte Apeldoornse traditie.

December 2017 Inpakken voor Kerst 2017 

Om in de dagen voor kerst aandacht te vragen voor waar het met Kerst eigenlijk om gaat, de geboorte van Jezus, Het Licht dat in de wereld is gekomen, zijn er in het centrum van Apeldoorn, op 23 december, honderden lichtjes uitgedeeld. Dit om te wijzen naar dat Licht.
Een aantal EOA-vrijwilligers is druk bezig geweest om de lichtjes in te pakken. Daarbij werd een pocketboekje gedaan met het kerstevangelie en een kaartje waarop vermeld werd waar de kerstherbergen waren met de wens van de gezamenlijke kerken van Apeldoorn voor gezegende feestdagen.

Juni 2017 EOA helpt bij organisatie van voorgangersconferentie  

Het EOA werd door NIFERT (Nederlands Instituut voor Evangelische en Reformatorische Theologie) benaderd om mee te denken met het organiseren van een bijeenkomst waarbij het thema was: ‘Gezond leidinggeven aan de gemeente’, met als ondertitel: ‘wat is de menselijke stem en wat de stem van de Geest’. Predikanten, voorgangers en leidinggevenden van kerken en gemeenten in Apeldoorn werden uitgenodigd. Spreker was Prof. Dr. Kees van der Kooi die werd ingeleid door dominee Arjan Plaisier.
Naar aanleiding van een aantal discussievragen ontstonden er inspirerende gesprekken tussen de vertegenwoordigers van de diverse denominaties. De bijeenkomst werd op 27 juni gehouden in het mooie kerkje te Hoog-Soeren.

December 2016 Een kerststal op een marktkraam  

Op de zaterdag voor kerst was het mogelijk om op de marktkraam van ‘Vrede met Jou’ tussen de bijbels en boeken een kerststal te bekijken. Speciaal voor kinderen was dit een aanleiding om deze kraam wat van dichterbij te bekijken. Tijdens deze middag werden er o.a. folders uitgedeeld die gingen over de inhoud van Kerst.